Omakotitalot

CLT-omakotitalojen kysyntä kasvaa – nopeaa elementtirakentamista massiivipuusta

Noin 90 prosenttia suomalaisista omakotitaloista rakennetaan puusta. Puun osuus on noussut entisestään viime vuosina. Samalla yhä useampi rakentaja on kiinnostunut massiivipuusta ja sen uudesta muodosta, CLT:stä.
– Tämä näkyy meillä HOISKO CLT:llä omakotitalojen kysynnän kasvuna. Peräti 40 prosenttia valmistamistamme kohteista oli viime vuonna omakotitaloja, kertoo toimitusjohtaja Tero Yli-Sikkilä.

Hyvä sisäilma ja eristeettömyys kiinnostavat

Sana massiivipuuelementti kertoo tiiviisti, mistä on kyse: CLT on rakennusmateriaali, jossa yhdistyvät massiivipuun hyvät ominaisuudet ja elementtirakentamisen nopeus ja vaivattomuus.
Massiivipuun valitsevien vaakakupissa painavat asumisen terveellisyys ja turvallisuus, hyvä sisäilma sekä rakennuksen ja rakentamisen ympäristövaikutukset. Yksiaineisuutta, eristeettömyyttä ja massiivipuun kykyä tasata kosteutta arvostetaan entistä enemmän, kun vanhan rakennuskannan kosteusongelmat ovat tulleet monille tutuiksi.
– CLT:llä ja hirrellä on samat hyvät ominaisuudet. Erot tulevat ulkonäöstä sekä rakentamisen tavasta ja siitä, mitä mahdollisuuksia materiaali tarjoaa suunnittelulle.

Hoisko CLT:n toimitusjohtaja Tero Yli-Sikkilä kannustaa kysymään rohkeasti neuvoa ja vaikka alustavaa tarjousta. HOISKO CLT:n myyjien kanssa löytyy paras ratkaisu sinun kotiunelmasi toteuttamiseen.

Pelkistettyä tai perinteistä

CLT-seinän pinta on tasainen, ja puun syyt tekevät siitä uniikin, lämpimän ja ilmeikkään. Suunnittelussa raja ei tule helposti vastaan. Jos haluat vaikkapa pyöreän ikkunan tuonne tai kokonaisen ikkunaseinän tänne, niin CLT-kohteessa tällaiset on helppo toteuttaa. Moni ihastuu CLT:n pelkistettyyn ja moderniin ilmeeseen.
– Asiakkaan ensimmäinen kysymys on yleensä ”Onnistuisiko tällainen”. CLT:stä onnistuu lähtökohtaisesti mikä vaan. Se taipuu niin moneksi ja sen rakenteelliset ominaisuudet ovat niin monipuoliset, Yli-Sikkilä sanoo.

HOISKO CLT:n elementtejä asennettiin tammikuussa omakotitalon työmaalla. Asentajana on kokenut kumppanimme Blockhus. Rakennus oli asennettu kattoa myöten kuudessa tunnissa.

Korkea valmiusaste karsii työmaa-aikaa ja kustannuksia

CLT-elementti tulee tontille valmiina seinänä, ja asentaminen on nopeaa. Sisäpinta tarvitsee vain pintakäsittelyn. Ulkopuolelle moni lisää laudoituksen, mutta se ei ole välttämätön.
Korkean valmiusasteen johdosta työmaalta jää monia työvaiheita. Kokonaisbudjetissa se vähentää merkittävästi työkustannuksia. Siinä puhutaan useista viikoista.

CLT-talon hinta on kilpailukykyinen

Kokonaiskustannuksiltaan CLT-rakennus on hyvin kilpailukykyinen muiden ratkaisujen kanssa.
– Vääriä mielikuvia saattaa olla siksi, että CLT on totuttu näkemään kohteissa, joissa on panostettu monimuotoiseen ja -ilmeiseen arkkitehtuuriin ja tilaratkaisuihin. Tällaisissa rakennuksissahan kustannukset nousevat materiaalista riippumatta. Kun puhutaan tavanomaisista ratkaisuista, puhutaan myös erilaisista hinnoista. Oikealla suunnittelulla CLT:llä päästään hyvin kustannustehokkaisiin ratkaisuihin ulkonäöstä tinkimättä, sanoo Yli-Sikkilä.
Karkeasti arvioiden elementtien osuus on noin kolmannes rakentamisen kokonaiskustannuksista.

Mittatarkat elementit on nopea asentaa.

Autamme CLT-kotisi kaikissa vaiheissa

Kuinka CLT-unelma sitten toteutetaan? Yli-Sikkilä kannustaa ottamaan matalalla kynnyksellä yhteyttä HOISKOn myyjiin. Ammattilaisen kanssa löytyvät oikeanlaiset ratkaisut, oli sitten toiveena elementti- tai aluskatteelle toimitus tai avaimet käteen -paketti. Monia tekijöitä suunnitteluun ja rakentamiseen löytyy yhteistyökumppaneidemme verkostosta.
Sinulla voi olla jo piirustukset talosta, netistä löydetty mieluisa pohjaratkaisu tai vasta vain haave omasta kodista. Esimerkiksi kivirakennukseksi suunniteltu talo voidaan ongelmitta “kääntää CLT:lle”.
Ota rohkeasti yhteyttä myyntiimme. Yhteystiedot ja tarjouspyyntölomake löytyvät täältä.

Tutustu asiakkaidemme unelmakoteihin:
Resin citykoti
Jäkälä
Linnavuori
Kotimerenrannalla
Tilejä Instagramissa

Artikkelit aihealueittain

Uutisarkisto

Tarjouspyyntö dynaaminen


    Huom! Liitteiden maksimikoko yhteensä 20 MB. Suurten liitetiedostojen lähettämisessä saattaa kestää 20-30 sekuntia. Klikkaa lähetä-painiketta kerran ja odota kunnes saat ilmoituksen onnistuneesta lähetyksestä.