CLT

Mitä on HOISKO CLT?

Me HOISKOssa valmistamme ristiinlaminoituja massiivipuuelementtejä, HOISKO CLT-elementtejä. HOISKO CLT soveltuu kaikkeen rakentamiseen, johon puuta voi käyttää. Siitä rakennetut rakennukset ovat terveitä ja kestäviä, sukupolvelta toiselle. HOISKOn tuotteet ja ratkaisut ovat VTT-sertifioituja, mikä tarkoittaa kotimaisten viranomaisten teknistä tuotehyväksyntää.

Vaikka me keskitymme itse elementtien tekemiseen, yhdessä yhteistyökumppaneidemme kanssa muodostamme täyden palvelun verkoston. Kauttamme saat elementtien lisäksi rakennushankkeesi eri vaiheissa tarvitsemasi ammattilaiset suunnittelusta asennukseen ja viimeistelyyn. Jos taas hankit kauttamme vain elementit, voit kuitenkin kääntyä kaikissa vaiheissa puoleemme: asiantuntijoidemme neuvot ovat käytössäsi.

HOISKO CLT:stä valmistuvat niin kauniit omakotitalot kuin modernit julkisen rakentamisen yksiköt. Rakennuttajille ja suunnittelijoille tarjoamme laadukkaan materiaalin ja suomalaisen CLT-elementtivalmistuksen modernin kumppanin.

Mitä CLT:stä voi rakentaa?

HOISKO CLT:n käyttökohteita ovat muun muassa kantavat rakenteet näkyvällä tai verhoillulla seinäpinnalla, esimerkiksi omakotitaloissa, loma-asunnoissa ja mökeissä sekä kerrostaloissa ja julkisissa tiloissa, kuten kouluissa, sairaaloissa ja liikuntahalleissa. CLT:tä voidaan käyttää myös infrarakentamisessa, vaikkapa siltarakenteena tai meluesteenä. Lisärakentamisen kohteita ovat muun muassa rakennusten lisäkerrokset.

Ristiinlaminoidut, tiiviisti toisiinsa puristetut puukerrokset mahdollistavat lopputuotteen valmistamisen erityisen tarkasti juuri mittojen mukaan. Puumateriaalin tiheys ja kerroksellisuus tekevät puolestaan tuotteesta perinteistä puuta paloturvallisemman, sillä palon eteneminen ja hiiltyminen rakenteissa on puuta hitaampaa. Hiiltyessäänkin CLT säilyttää kantavuutensa eikä romahda. Pinta on mahdollista käsitellä jopa syttymättömäksi.

Kustannustehokkaasti kaunista ja yksilöllistä

CLT luo lähes rajattomat mahdollisuudet yksilölliselle ja modernille suunnittelulle, rakentamiselle ja asumiselle. Se on kustannustehokas materiaali kaikenlaiseen rakentamiseen: elementti on nopea valmistaa ja koota, mikä säästää työmaa-aikaa ja kustannuksia. Muotoilu ja pintojen
viimeistelyt lisäävät kunkin tuotteen ainutlaatuisuutta, ja puu tuo tilaan viihtyisyyttä.

HOISKO CLT – ristiinlaminoidun massiivipuun hyötyjä

 • kustannustehokas rakennusmateriaali kaikenlaiseen rakentamiseen: suurelementti on
  nopea valmistaa ja koota
 • puun erinomaiset lämpöön liittyvät ja kosteutta tasaavat ominaisuudet: mahdollistaa jopa
  eristeettömän rakentamisen
 • rakenteellinen kantavuus ja stabiilius
 • yksilöinnin ja käyttömahdollisuuksien monipuolisuus
 • ekologisuus ja hiilidioksidivaikutukset
 • todistetusti positiiviset terveys- ja elämänlaatuvaikutukset

Hyödynnämme raaka-aineemme kaikilta osin, eikä hukkaa synny. Tästäkin syystä HOISKO CLT on materiaalina oivallinen valinta ympäristötietoiselle. Elementtituotannosta syntyvät ovien ja ikkunoiden aukkopalat myymme jatkojalostajille. Yksittäisten, CLT-levyjen valmistuksessa käytettävien lautojen loput myydään pilkottuina polttopuuksi.

CLT-elementti
Tarjouspyyntö dynaaminen


  Huom! Liitteiden maksimikoko yhteensä 20 MB. Suurten liitetiedostojen lähettämisessä saattaa kestää 20-30 sekuntia. Klikkaa lähetä-painiketta kerran ja odota kunnes saat ilmoituksen onnistuneesta lähetyksestä.