Suunnittelijat

CLT-talon suunnittelu ei poikkea minkä tahansa muun rakennuksen suunnittelusta. Haluammekin rohkaista tarttumaan uuden materiaalin mahdollisuuksiin. Suunnittelupalvelumme auttaa ja neuvoo suunnittelijoita ja rakentajia kaikissa kysymyksissä.

CLT-elementit suunnitellaan CAD-ohjelmistolla siten, että koko rakennuksesta syntyvät valmiit 3D-mallit. Työstämistä vaativat yksityiskohdat ovat näkyvissä mallissa, ja hyväksytyistä 3D-malleista menee tieto suoraan CNC-suunnittelun kautta tuotantojärjestelmäämme. Asiakas hyväksyy elementtisuunnitelmat ennen tuotannon käynnistämistä.

Huomaa, että elementteihin työstetään tuotantovaiheessa kaikki aukot, jopa sähkörasioiden paikat.

Tämä tarkoittaa, että myös LVI- ja sähkösuunnitelmien on oltava valmiina jo hyvissä ajoin ennen elementtien valmistusta.

HOISKO CLT on laadukas ja turvallinen valinta. Kansallisen tuotesertifikaatin lisäksi se täyttää myös CE-merkinnän vaatimukset, minkä todistaa VTT:n myöntämä ETA 18/0621 CPR-hyväksyntä.

Arkkitehtisuunnittelu

Arkkitehtisuunnittelun kannalta CLT-rakentaminen ei vaadi mitään muusta rakentamisesta poikkeavaa. CLT antaa päinvastoin suunnittelulle ja rakentamiselle paljon mahdollisuuksia. Arkkitehdin / suunnittelijan kannattaa kuitenkin olla yhteydessä meihin rohkeasti jo varhaisessa vaiheessa. Yhteydenpito alusta alkaen helpottaa tekemistä molemmin puolin. Tällöin päästään myös jo alkuvaiheessa miettimään erilaisten ratkaisujen järkevyyttä ja mahdollisia kustannusvaikutuksia.

Rakenne- ja elementtisuunnittelu

Meihin kannattaa ottaa yhteyttä viimeistään silloin, kun suunnittelu on rakennesuunnitteluvaiheessa. Tarjoamme mielellämme suunnitteluun apua ja neuvoja. Voit myös käyttää rakennesuunnittelussa meidän suunnittelijaamme. Elementtisuunnittelu on hyvä jättää meidän suunnittelijallemme tai tehdä tiiviissä yhteistyössä meidän kanssamme. Helpointa on tietenkin teettää rakenne- ja elementtisuunnittelu samalla henkilöllä.

Kustannukset syntyvät suunnittelupöydällä. Sen takia on äärimmäisen tärkeää, että suunnittelija on perillä CLT-rakentamisesta ja sen antamista mahdollisuuksista tehdä asioita yksinkertaisesti ja taloudellisesti. CLT-rakenteet eivät vaadi monimutkaisia kiinnityksiä ja liitoksia.

Yhdessä asiantuntijoidemme kanssa voidaan saada hankkeeseesi huomattavia säästöjä.

Sähkö- ja LVI-suunnittelu

CLT-rakentamiseen pätee sama kuin muuhunkin elementtirakentamiseen. Sähkö- ja LVI-suunnitelmat tulevat mietittäväksi aikaisemmassa vaiheessa kuin ehkä tavallisesti. Näin siksi, että nämä työstöt tehdään suoraan elementtiin eli kaiken on oltava valmiiksi suunniteltuna ennen kuin elementtejä voidaan ryhtyä valmistamaan. Käytännössä sähkö- ja LVI-suunnitelmien on oltava meillä viimeistään kolme viikkoa ennen tuotannon käynnistämistä. Valmistustavasta johtuen muutoksia suunnitelmiin ei voi tehdä enää koneiden käynnistyttyä.

Tiedostomuodot

Suunnitelmia lähettäessäsi toivotut tiedostomuodot ovat pdf ja AutoCADin dwg-formaatti. Voit lähettää aineiston myös ifc:nä tai ArchiCAD-projektina.

Materiaalitiedot

Vakiodetaljit, levytyypit, suunnitteluohje ja muut suunnittelijan tarvitsemat aineistot löytyvät materiaalipankistamme.

Haluatko HOISKOn suunnittelukumppaniksi?

Yhteistyökumppaneittemme verkostoon kuuluu arkkitehteja ja suunnittelijoita eri puolelta Suomea. Jos tarvitset suunnittelijaa projektillesi tai haluaisit mukaan verkostoomme, ota yhteyttä Mattiin:

Tarjouspyyntö dynaaminen


    Huom! Liitteiden maksimikoko yhteensä 20 MB. Suurten liitetiedostojen lähettämisessä saattaa kestää 20-30 sekuntia. Klikkaa lähetä-painiketta kerran ja odota kunnes saat ilmoituksen onnistuneesta lähetyksestä.