Asiakastarinat, Omakotitalot, Sisustus

Tässä kauniissa kodissa pääset tutustumaan CLT-talon tunnelmaan

Haluaisitko kokeilla asumista CLT-talossa ja kokea massiivipuutalon tunnelman? Tähän antaa mahdollisuuden vajaa vuosi sitten Hämeenlinnaan valmistunut omakotitalo, jota voit vuokrata Airbnb:n tai Bookingin kautta.

Samalta reissulta voi mukaan tarttua sisustusideoitakin. Kohteen vuokraaja on nimittäin Sisustan-yritystä luotsaava sisustussuunnittelija Riikka Välimäki, joka on erikoistunut juuri CLT-kotien sisustuksiin. Hän on rakennuttanut talon yhdessä yrittäjäpuolisonsa Valtteri Välimäen kanssa.

– Toivon, että tämä CLT-talo antaa pikkuisen tavallisuudesta poikkeavan kokemuksen vieraillemme. CLT tuo persoonallisuutta, ja puitteet on luotu sellaisiksi, että tulija voi vain rentoutua ja nauttia, Riikka sanoo.

Se on hänestä tietenkin hienoa, jos talossa vierailu auttaa omasta CLT-kodista haaveilevia edistämään omia unelmiaan ja saamaan sieltä inspiraatiota.

 

Talon tunnelma on levollinen.

CLT-rakentamisen helppous ja puun tunnelma

Perheellä on itsellään neljän vuoden kokemus CLT-kodissa asumisesta. Kotinsa ratkaisuja ja sisustusta Riikka esittelee Instagram-tilillään Linna_vuori. HOISKO CLT on ollut elementtien toimittajana kummassakin kohteessa.

– Oman kohteen rakentamisesta jäi päälle into toteuttaa CLT-kohteita myös muiden käyttöön. Toivottavasti saamme tulevaisuudessa olla enemmänkin tekemässä tällaisia projekteja, sanoo Riikka.

CLT-rakentamisen helppous ja mahdollisuudet viehättävät heitä.

– CLT on materiaalina lyömätön. Se mahdollistaa niin paljon esimerkiksi hienoja ja viimeistelyjä yksityiskohtia. Tykkäämme siitä ihan omanlaisestaan fiiliksestä, minkä CLT-seinät tuovat.

Sisustussuunnittelijana Riikka arvostaa sitä, että massiivipuuelementti luo rauhalliset, mutta persoonalliset puitteet sisustamiselle.

”Vaikka puussa on oksakohtia, se on silti taustana hirveän rauhoittava. Puu antaa upeat puitteet sisustamiselle.”

 

Välimäkien Airbnb-asunnon seinät saivat saman käsittelyn, joka havaittiin hyväksi aiemmin rakennetussa omassa kodissa: Tremax-lipeäkäsittely ja valkokuultovaha.

Uutuuttaan hohkaavassa omakotitalossa on 114 neliötä ja kolme makuuhuonetta. Hyvin varustellun asunnon herkkuihin kuuluu ulkoporeamme.

Välimäet suunnittelivat kohteen itse, ja Valtteri vastasi osin myös rakentamisesta.

Asuntoa vuokrataan tällä hetkellä pääasiassa lyhytaikaiseen käyttöön, mutta myös pidempiaikaiset vuokrasuhteet ovat toivottuja. Varauskirja on ollut asunnon valmistumisen jälkeen liki tupaten täynnä.

– Kyllä kohde on kovasti kiinnostanut ihmisiä. Siitä, erityisesti kauneudesta, tulee hyvää palautetta. Sauna tuntuu jäävän vuokralaisten mieleen. Siellä seinät on jätetty CLT-pinnalle, ja lauteetkin on tehty CLT:stä, Riikka kertoo.

 

CLT-rakentamiseen jää nälkä

Välimäet uskovat, että CLT tulee kulkemaan heidän tekemisessään mukana jatkossakin.

– CLT on sellainen materiaali, että siihen jää nälkä. Joskus haluan päästä kokeilemaan esimerkiksi ikkunan upottamista elementin sisään niin, että näkyviin jää pelkkä lasi.

Itselleen Välimäet eivät toki uutta taloa tarvitse, sillä omasta Linnavuorestaan he eivät hevin luovu.

– Ainut mahdollisuus kokeilujen tekemiseen lienee siis rakentaa jatkossakin CLT-taloja vuokralle tai myyntiin. Onneksi myös omien sisustussuunnitteluasiakkaiden kautta pääsee suunnittelemaan CLT-taloja, ja ne ovatkin erityisen mieluisia suunniteltavia, tuumaa Riikka.

Tämän Airbnb-kohteen löydät Airbnb– ja Booking-palveluista (New Villa):

Kurkista myös aiempaan artikkeliimme Riikka Välimäen omasta kodista sekä Riikan sisustusvinkkeihin.

Artikkelit aihealueittain

Uutisarkisto

Tarjouspyyntö dynaaminen


    Huom! Liitteiden maksimikoko yhteensä 20 MB. Suurten liitetiedostojen lähettämisessä saattaa kestää 20-30 sekuntia. Klikkaa lähetä-painiketta kerran ja odota kunnes saat ilmoituksen onnistuneesta lähetyksestä.