Arvot

HOISKO CLT:n arvot ja tavoitteet

Haluamme olla kehittämässä suomalaista puurakentamista ja vahvistaa puun entistä monipuolisempaa käyttöä kaikenlaisessa rakentamisessa, arvoistamme kiinni pitäen.

Kotimainen ja ekologinen CLT valtaa alaa

HOISKO CLT on yksi CLT-rakentamisen tienraivaajista Suomessa. Ensimmäinen julkinen rakennus, Laukaan ekokoulu (2018), oli työvoitto. Sitä ovat seuranneet mm. Vaasan innovaatiokeskus, Kuortaneen voimisteluhalli, sadat omakotitalot. On ollut ilo seurata, kuinka CLT on saanut jalansijaa ja arvostusta erityisesti julkisessa rakentamisessa. CLT:n suosiota Suomessa ovat siivittäneet niin valtiolliset, puurakentamiseen kannustavat ja hiilijalanjälkeä painottavat toimet kuin vanhojen rakennusten sisäilmaongelmat, jotka ovat tulleet kalliiksi mm. kuntien kukkaroille. Näitä ongelmia ei haluta enää lisää.

Tulevaisuudessa HOISKOn tavoitteena on suunnata kansainvälisille markkinoille, ensivaiheessa Pohjoismaihin ja Itämeren ympäristöön. Pää on jo avattu. Sekin näyttää selvältä, että CLT-talomallistot ovat tulevaisuutta Suomessa. Tavalla tai toisella HOISKOlla on aikomus olla siinäkin kehityksessä mukana.

Arvoistamme emme tingi

Arvomaailmamme on kuin tuotteemme. Ne voi kiteyttää kuuteen sanaan: osaaminen, terveellisyys, jäljitettävyys, vastuullisuus, intohimo ja turvallisuus.

Osaaminen

Meillä HOISKOssa on ainutlaatuisen vahva, pitkään perinteeseen nojaava liimaus- ja puunkäsittelyn osaaminen, johon asiakkaamme voi luottaa. Kehitämme työtämme ja tuotettamme jatkuvalla tutkimuksella. Valmistamamme tuotteet ja ratkaisut ovat VTT-sertifioituja, mikä tarkoittaa kotimaisten viranomaisten teknistä tuotehyväksyntää.

Terveellisyys

HOISKO CLT on ainoa kotimainen massiivipuurakennustuote, jolle on myönnetty vähäpäästöisen rakennustuotteen M1-tunnus. Käytännössä tämä tarkoittaa rakenteen osalta puhtainta mahdollista sisäilmaa. HOISKO CLT:n liimauksessa käytetään ainoastaan ympäristöystävällistä, tuoksutonta ja
allergiavapaata, formaldehyditöntä polyuretaaniliimaa. Huippuunsa hiottu liimaustekniikka takaa elementin hengittävyyden, jolloin liima ei muodosta kalvoa puumateriaalin väleihin. Massiivipuinen seinärakenne tasapainottaa lämmön- ja kosteudenvaihteluita luonnostaan. Sisäilman kosteus asettuu optimaaliselle kosteusalueelle, 30–55 prosenttiin. Puuympäristöllä on todistetusti positiiviset terveys- ja elämänlaatuvaikutukset. Sen on todettu lievittävän stressiä, rauhoittavan sekä tuovan lämpöä ja kodikkuutta.

Jäljitettävyys

Hankimme kaiken käyttämämme puun kestävästi hoidetuista suomalaisista metsistä. Jokaisen käyttämämme puun alkuperä on kasvupaikkakoordinaattien tarkkuudella jäljitettävissä. Jokaisen käyttämämme puun tilalle istutetaan uusia taimia.

Vastuullisuus

Ristiinlaminoitu massiivipuu eli CLT on uusiutuva ja kierrätettävä materiaali, joka tarjoaa ekologisen vaihtoehdon vastuulliselle rakentajalle. Puu sitoo ilmakehän hiilidioksidia ja toimii hiilivarastona, millä on tuntuva merkitys kasvihuoneilmiön hillitsemisessä. Käyttämämme puu on peräisin vastuullisesti kasvatetuista suomalaisista metsistä. Kaikki tuotannossa ylijäävä puumateriaali hyödynnetään ja kierrätetään.

Intohimo

Meillä on intohimo tehdä terveellisiä, turvallisia rakennuksia; intohimo kehittää ja vaikuttaa. Haluamme olla uudistamassa puurakentamista ja viedä sitä uudelle tasolle: CLT-elementin mahdollisuudet yksilöllisiin ratkaisuihin ovat miltei rajattomat.

Turvallisuus

Haluamme toimittaa turvallisia ratkaisuja. Siksi tuotteemme testataan VTT:llä. Turvallisuus on ohjenuora kaikessa tekemisessämme ja koko toimitusketjussa.

Tarjouspyyntö dynaaminen


    Huom! Liitteiden maksimikoko yhteensä 20 MB. Suurten liitetiedostojen lähettämisessä saattaa kestää 20-30 sekuntia. Klikkaa lähetä-painiketta kerran ja odota kunnes saat ilmoituksen onnistuneesta lähetyksestä.