Asennus

HOISKO CLT -elementin asennus

CLT-elementtien asennus

Voit asentaa elementit itse tai valita haluamasi asentajan. Asennuksen voi myös sisällyttää toimitukseen, jolloin siitä vastaavat yhteistyökumppaneihimme kuuluvat asentajat. Omakotitalon kokoisen rakennuksen runko nousee nopeasti, kohteesta riippuen 1–1,5 päivässä. Näin työmaakustannukset pysyvät siltä osin matalina. Elementtien mukana saat kauttamme myös kaikki tarvittavat kiinnitysruuvit ja tiivisteet. Asennusta helpottavat hyvin suunnitellut elementtien pontit, joiden avulla elementit saadaan asennettua tiiviisti yhteen. Elementit saapuvat työmaalle yleensä ns. lapekuormana, jossa ne ovat vaakatasossa kuljetustilan maksimoimiseksi.

  • CLT-elementit vaativat perustukselta normaalia suurempaa tarkkuutta. Elementit valmistetaan millin tarkkuudella, joten perustuksen on oltava mittatarkka ja tasainen.
  • Etukäteen kannattaa suunnitella kuljetuskaluston paikallepääsy ja nostokaluston ulottuvuus.
  • CLT-elementtien asennus vaatii riittävän tehokkaan, raskaan elementin nostamiseen tarkoitetun nostokaluston ja osaavan kaluston käyttäjän.
  • Turvavarusteista ja yleisistä työmaaohjeista ei pidä koskaan tinkiä. Kypärä on ehdoton varuste nostotoimissa. Noston aikana ei tule liikkua alueella.

Elementtien asennus aloitetaan suunnitellussa järjestyksessä. Asennusvaiheessa suojamuovi avataan liitettäviltä syrjiltä elementin kiinnitystä varten. Tehtaalla työstetyt pontit helpottavat asennusta. Kiinnityksen jälkeen avatut saumat teipataan tiiviyden saavuttamiseksi. Kun rakennukseen on saatu suojaava katto, voidaan muovit poistaa.

Otathan elementtien asennuksen jälkeen huomioon HOISKOn hoito-ohjeet elementille eli oikean lämpötilan ja kosteuden sekä sen, milloin ja miten elementti pitää pintakäsitellä.

Videolta näet, kuinka asennus sujuu käytännössä.

Lue artikkelimme CLT-elementtien asennusta helpottavasta Stedox-asennustuesta.

Varastointi työmaalla

Mikäli elementtejä ei asenneta heti, suosittelemme, että ne säilytetään pystyasennossa, suoralle pohjalle tuetuissa väliaikaisissa telineissä. Pystyasennossa elementit eivät vie rakennuspaikalta tilaa ja ne on helppo tarvittaessa suojata. Telineistä myös myöhempi asennus on nopeampaa.

Ota säilytyspaikassa huomioon se, että vältytään ylimääräisiltä siirroilta ja siten mahdollisilta materiaaliin tulevilta kolhuilta.

Tarjouspyyntö dynaaminen


    Huom! Liitteiden maksimikoko yhteensä 20 MB. Suurten liitetiedostojen lähettämisessä saattaa kestää 20-30 sekuntia. Klikkaa lähetä-painiketta kerran ja odota kunnes saat ilmoituksen onnistuneesta lähetyksestä.