Luontoon istuva vapaa-ajan asunto CLT:stä, Villa Jäkälä

Rakennusarkkitehdin perheelleen suunnittelema moderni vapaa-ajan asunto Rokuan kansallispuiston kupeessa. Täällä luovan työn tekijä lataa akkujaan ja nauttii luonnosta kaikkina vuodenaikoina. Asukkaat arvostavat materiaalin luonnollisuutta ja yksiaineisuutta, joka on rakennusfysiikan kannalta turvallinen ratkaisu. Ulkovuori laudoitettu. Sisällä CLT näkyvissä ja käsitelty Rubio Monocoat -öljyllä, jolla pystyttiin säilyttämään puun aito sävy ja puun tuntu.

Toimituksen sisältö: ulkoseinät, väliseinät ja sisäkaton elementit
Tekniset tiedot: 200-millinen HOISKO CLT ulkoseinissä, 90-millinen HOISKO CLT väliseinissä ja 60-millinen HOISKO CLT sisäkatossa
Sijainti: Rokua, Utajärvi
Valmistumisvuosi: 2020
Rakentaja: Järkikoti. Suunnittelija Arkite D / Tiina Mäntylä

Muuta: Asukkaat halusivat rakentaa lomapaikkansa luontoon luontoa häiritsemättä. Elementit asennettiin talvella, jotta lumi suojasi tontilla kasvavaa jäkälää koneilta. Talon erikoisuus on jäkäläkatto, joka tehdään talon paikalta talteen otetusta jäkälästä. Päärakennus ja sauna yhdistyvät toisiinsa lasiterassilla. Ikkunat ulottuvat lattiasta kattoon. Näin CLT-elementteihin ei tarvinnut työstää lainkaan ikkuna-aukkoja, mikä on kustannustenkin kannalta järkevä ratkaisu.

Lue rakentajien tarina artikkelistamme.

Kuvat: Tiina Mäntylä

Tarjouspyyntö

    Suuren liitetiedoston lähettämisessä saattaa kestää kauan. Klikkaa lähetä-painiketta vain kerran ja odota kunnes viesti on lähetetty.