Tuotanto

CLT-elementtejä tuotetaan kestävästi ja kotimaisesti

HOISKO CLT -elementit valmistetaan tehtaallamme Alajärven Hoiskossa. HOISKOn reunaliimattu CLT valmistetaan kiinnittämällä yksittäiset laudat levyksi ja lisäämällä sitten toisiinsa nähden poikittaisia levykerroksia liiman avulla päällekkäin, kunnes saavutetaan levylle haluttu paksuus. Kerrostetut levyt puristetaan tiiviiksi elementiksi. Käyttötarkoituksesta riippuen levy voidaan työstää aukottamalla, hiomalla ja pinnoittamalla.

HOISKO CLT:n liimaukseen käytetään ainoastaan ympäristöystävällistä, tuoksutonta ja vaaratonta, formaldehyditöntä polyuretaaniliimaa, jota käytetään yleisesti muun muassa hirsirakentamisessa. HOISKO CLT on ainoa kotimainen massiivipuurakennustuote, jolle on myönnetty vähäpäästöisen rakennustuotteen M1-tunnus. HOISKOn huippuunsa hiottu liimaustekniikka takaa elementin hengittävyyden: liima ei muodosta kalvoa puumateriaalin väleihin.

Nykyaikainen, automatisoitu linjasto

CLT-tuotanto perustuu projektikohtaisiin tilauksiin. HOISKO CLT -elementti valmistetaan valvotussa, kuivassa sisätilassa. Meillä on Suomen nykyaikaisin tuotantolinja, jossa tuotannon laadunvalvonta on erittäin tiukka ja kuuluu virallisen laadunvalvonnan piiriin.

Tuotantoautomaatio ohjaa rutiinitoimia, kuten höyläystä ja katkontaa. Tuotannon henkilökuntamme on varmistamassa ja tarkkailemassa tiettyjä tuotannon osa-alueita ja laatua. Esimerkiksi liimauksen onnistuminen ja lopputuotteen tasalaatuisuus vaativat paitsi sahatavaran myös tuotantotilojen ilmankosteuden ja lämpötilan hallintaa. Muun muassa näistä syistä tuotantotilojen ilmankosteutta ohjaa automaattijärjestelmä.

Katso videolta, kuinka HOISKO CLT-elementit valmistuvat.

Tarjouspyyntö dynaaminen


    Huom! Liitteiden maksimikoko yhteensä 20 MB. Suurten liitetiedostojen lähettämisessä saattaa kestää 20-30 sekuntia. Klikkaa lähetä-painiketta kerran ja odota kunnes saat ilmoituksen onnistuneesta lähetyksestä.