Yleinen

Massiivipuusta rakennetaan terveellisiä kouluja

Juttu: Rakennamme.fi 29.3.

 

”-HOISKO Future -konseptia

lähdettiin suunnittelemaan oppimisympäristön eli oppilaiden, opettajien ja henkilökunnan tarpeiden kautta niin, että rakennukset ovat monikäyttöisiä. Rakentaminen on helppoa ja kustannustehokasta, sillä materiaali ei aseta arkkitehdille tai rakennustekniikalle reunaehtoja. Koulut ovat yhä enemmän monitoimitaloja, joten tilojen muunneltavuus ja se, miten saadaan tehoja neliöistä, ovat tärkeitä asioita. Ihmiset liikkuvat ja painopisteet kunnissa muuttuvat”, kertoo CLT Finland Oy:n hallituksen puheenjohtaja Jukka Peltokangas.

Allianssimalli sopii koulurakentamiseen

”-Meillä on nyt mahdollisuus muuttaa rakentamisen konseptia. Kun otetaan laajemmin huomioon erilaisia näkökulmia ja suunnitellaan tekemistä yhdessä ennen kuin yhtään viivaa on piirretty, saadaan selviä kustannussäästöjä ja urakkarajat häviävät. Kokonaissuunnittelussa mietitään yhteisiä tarpeita”, Peltokangas sanoo.

Massiivipuu on tuttu ja turvallinen materiaali, joka mahdollistaa kehittyneen taloautomaation sekä uusien rakennusmääräysten vaatimusten täyttämisen. CLT-elementit ovat helppoa rakentamista. Kotimaisella puulla ja alueellisella rakentamisella on myös positiivinen vaikutus niin kuntien talouteen kuin metsätalouteen. Hyvällä suunnittelulla saadaan kustannustehokkuutta ja toimivat, käyttökohteeseen soveltuvat tilat, joiden ylläpito ja huolto on helppoa, ja jotka lisäävät viihtyvyyttä.

 

Ristiinlaminoitu massiivipuu eli CLT sopii sekä uudisrakentamiseen että peruskorjauksiin. Kotimainen, turvallinen ja terveellinen rakennuselementti on myös kiertotaloutta parhaimmillaan. Kun rakennus, esimerkiksi koulu tai päiväkoti, tulee elinkaarensa päähän, elementit saavat uuden elämän toisenlaisessa käyttötarkoituksessa.

Kuvassa Jukka Peltokangas sekä projektivastaava Maarit Liikala.
Yhteydenotot maarit.liikala(at)hoisko.fi, p. 050 594 8038.

Artikkelit aihealueittain

Uutisarkisto

Tarjouspyyntö dynaaminen


    Huom! Liitteiden maksimikoko yhteensä 20 MB. Suurten liitetiedostojen lähettämisessä saattaa kestää 20-30 sekuntia. Klikkaa lähetä-painiketta kerran ja odota kunnes saat ilmoituksen onnistuneesta lähetyksestä.