Yleinen

Kuusi syytä – miksi massiivipuu ja HOISKO CLT ?

Rakentaminen on parhaita puunkäytön kohteita. Puusta rakentava tulee tehneeksi monia hyvinvointia ja ekologisuutta edistäviä valintoja.

Listasimme kuusi tärkeintä syytä, miksi HOISKOn massiivipuinen reunaliimattu CLT-elementti on hyvä valinta niin julkiseen kuin yksityiseen rakennuttamiseen ja pientaloihin.

1. Terveellisyys

Puurakennuksessa on hyvä, terveellinen sisäilma. Puumateriaali edistää tutkitusti myös terveyttä laskemalla stressitasoa ja parantamalla immuunipuolustusta sekä mielialaa. Lisäksi puulla on antibakteerisia ominaisuuksia.

2. Turvallisuus

Ristikkäisen rakenteen vuoksi CLT-elementin kantavuus on teräksen luokkaa. Meillä käytetään kaikissa kerroksissa C24-lujuusluokiteltua materiaalia, mikä takaa paremman kantavuuden myös aukkojen, kuten ovien ja ikkunoiden, osalta. Palonkesto on hyvä (hiiltyy, mutta säilyttää kantavuuden). HOISKO CLT:llä on CE-merkki, eli VTT on tutkinut ja hyväksynyt tuotteen. Meidän CLT:lle on myös myönnetty M1-tunnus, eikä rakennusmateriaalista tule sisäilmaan hajuja tai kemikaaleja. Kun rakennetaan yhdestä materiaalista, on rakennusvirheiden mahdollisuus pienempi.

3. Kustannustehokkuus

CLT-elementit on helppo asentaa ja rakennusaika on nopea. Huoltokustannukset ovat painumattomuuden ansiosta pienet. CLT-rakennuksella on pitkä käyttöikä ja elinkaari. CLT-elementti on valmis, eristeetön ja parhaimmillaan ainoastaan pintakäsittelyä vaille valmis seinä, lattia tai katto. Lisäeristeettömänä ja reunaliimattuna massiivipuurakenteena CLT-talossa hyödynnetään siis myös tavallisesti eristeiden viemät lattianeliöt. Kun työ on tehty tehtaalla ja osat nostetaan työmaalla elementti kerrallaan paikoilleen, säästytään ylimääräiseltä työmaa-ajalta, odotteluajalta sekä materiaalien pitkäaikaiselta suojaustarpeelta.

4. Uusiutuvuus ja ympäristöystävällisyys

Puu sitoo ilmakehän hiilidioksidia ja toimii hiilivarastona, millä on tuntuva merkitys kasvihuoneilmiön hillitsemisessä. Puu on maailman ympäristöystävällisin rakennusmateriaali, jota myös pystytään kierrättämään ja uudelleenkäyttämään. Meillä hyödynnetään 100 % raaka-aineesta.

5. Viihtyisyys

Puu on elävä, hengittävä ja lämmin materiaali, joka tutkimusten mukaan lisää ihmisten viihtyvyyttä ja parantaa elpymistä. Puu tasaa kosteutta ja pitää huoneilman miellyttävänä kaikkina vuodenaikoina. Puurakennuksen akustiikka on erityisen miellyttävä.

6. Kotimaisuus

Käytämme CLT-elementtien valmistukseen suomalaista, kestävästi hoidetusta metsistä tuotettua PEFC sertifioitua raaka-ainetta.  

Artikkelit aihealueittain

Uutisarkisto

Tarjouspyyntö dynaaminen


    Huom! Liitteiden maksimikoko yhteensä 20 MB. Suurten liitetiedostojen lähettämisessä saattaa kestää 20-30 sekuntia. Klikkaa lähetä-painiketta kerran ja odota kunnes saat ilmoituksen onnistuneesta lähetyksestä.