Yleinen

HOISKO aloitti kummikouluyhteistyön

HOISKOssa avattiin tehtaan ovet yleisölle helatorstaina. Tutustujia oli runsaasti ja CLT herätti mielenkiintoa, kun yrityksen työntekijät tutustuttivat väkeä tuotantolinjaan ja itse tuotteeseen. Tapahtumassa julkistettiin myös kummikouluyhteistyö Hoiskon koulun kanssa. Koulun väkeä olikin paikalla buffetin pidossa keräten näin rahaa koulun oppilaskunnalle.

HOISKO toivoo yhteistyön avulla voivansa tutustuttaa koululaisia ympäristöön, puun ominaisuuksiin, kasvatukseen ja vastuulliseen hyödyntämiseen, tukea koululaisten yrittäjyyskasvatusta ja tuoda ideoita oppimisympäristöön sekä vahvistaa paikallisen puuosaamisen identiteettiä. ”Näin oppilaat sisäistävät, mitä Alajärvellä ja Hoiskossa on aina tehty, ja heistä voi kasvaa uusi puunkäsittelijäsukupolvi” toteaa Hanna Ahopelto CLT Finlandilta.

Samaan tavoitteeseen tähtäävät koulun opettajakunta. ”Hoiskon koulussa on perinteisesti arvostettu yritteliäisyyttä. Lisäksi jo opetussuunnitelmassakin yritteliäisyys on vahvana”, kertoo luokanopettaja Anne Kantola Torstai-lehdelle. Sen mukaan myös oppilaat ovat olleet innokkaita yhteistyöstä. He ovatkin suunnitelleet oman yhteistyölogon kumppanuuden merkiksi.

Avoimet ovet -tapahtumassa koululaiset istuttivat kuusentaimen tehtaan pihaan yhteistyön merkiksi. Hoiskon koulun rehtori Antti Joensuu kertoo Torstai-lehdelle koulun arvostavan yrityksen ideologiaa, ekologisuutta ja kestävän kehityskaaren ajatusta.

Artikkelit aihealueittain

Uutisarkisto

Tarjouspyyntö dynaaminen


    Huom! Liitteiden maksimikoko yhteensä 20 MB. Suurten liitetiedostojen lähettämisessä saattaa kestää 20-30 sekuntia. Klikkaa lähetä-painiketta kerran ja odota kunnes saat ilmoituksen onnistuneesta lähetyksestä.