Yleinen

”Suomen suurin käyntiin Alajärven Hoiskossa” Ilkka 18.12.2016

 

”Visio vie Hoiskon huipulle”,

kirjoittaa Johanna Heikkilä sunnuntain Ilkassa. Hän kuvaa Hoiskon arvoketjua ”nerokkaaksi kokonaisuudeksi” mekaanisen puunjalostustuksen osaamista ja koko ketjua metsästä valmiiksi rakennukseksi. Osaamiskeskittymä on kuitenkin avoin myös muille puualan toimijoille.

Heikkilän tekemästä Hoiskon yrittäjien haastattelusta selviää, että tuotteella tulee riittämään menekkiä sekä koti- että ulkomaisille markkinoille ja että vientiverkostoa rakennetaan parhaillaan. Hoiskon vuosituotantokapasiteetti alkaa 40 000 m3:sta nousten vuoden 2018 suunniteltujen investointien myötä 70 000 m3:iin ja henkilöstömäärä nousee vuodessa 25:een.

Heikkilä kirjoittaa nuorten arkkitehtien kiinnostuksesta CLT:tä kohtaan sen tuomien mahdollisuuksien ja terveysvaikutusten  vuoksi. Hoiskon tuotteena onkin CLT-levyt, suurelementit ja tilaelementit korkealla jalostusasteella. Hoisko CLT:n pintalaatu on erinomaista reunaliimauksen takia, jota eivät muut suomalaiset valmistajat tarjoa. Hoisko käyttää valmistuksessa osakkaansa Metsänhoitoyhdistys Suomenselkä ry:n osaamista puun kasvatuksesta puun hankintaan.

Heikkilä mainitsee myös muut yritysosakkaat Transport Seppälä Oy:n, Kujakon Oy:n, Rakennusliike M. Ranta Oy:n ja Saltex Oy:n. Hoisko CLT haastaa logistiikan, sillä Hoiskon tuotteet voivat olla jopa 3,5 m leveitä ja 12 m pitkiä, painaen jopa 8000 kg, jollaisia ei saa muualta Suomesta eikä monesta paikasta maailmaltakaan. Kuljetusyrityksen mukanaolo takaakin osaamisen myös sillä alueella. Kujakon Oy:n mekaniikkaosaaminen takaa oman tuotantolaitteistonsa kunnossapidon ja laitteiston kehittämistyön. Rakennusliike puolestaan tuo palautetta rakennustyömailta ja kehittämistarpeita Hoiskon tuotteisiin. Saltex Oy tuo puolestaan kansainvälisen liiketoiminnan ja liikuntapaikkarakentamisen osaamisen Hoiskon käyttöön.

Henkilöosakkaina esitellään Jukka Peltokangas (tuotekehitys), Markku Herrala (hallinto), Matti Yli-Sissala (suunnittelu), Antti Keskitalo (tuotanto), Pasi Peltokangas  ja Juha-Pekka Keisala (suur- ja tilaelementit, rapatut pinnat).

Artikkelit aihealueittain

Uutisarkisto

Tarjouspyyntö dynaaminen


    Huom! Liitteiden maksimikoko yhteensä 20 MB. Suurten liitetiedostojen lähettämisessä saattaa kestää 20-30 sekuntia. Klikkaa lähetä-painiketta kerran ja odota kunnes saat ilmoituksen onnistuneesta lähetyksestä.