Ajankohtaista

Oi kuusipuu, oi kuusipuu…

Näin joulun alla kuusi on lähes kaikkien mielessä, onhan joulukuusella meillä Suomessakin jo pitkät perinteet. Tiettävästi joulukuusiperinne sai alkunsa Saksassa, mutta rantautui tänne Suomeen 1800-luvun alkupuolella. Moni muistaa lapsuudestaan koulun kuusijuhlat, joiden alullepanijana toimi kansakoulunopettajia kouluttanut Jyväskylän seminaari. Koulujen kuusijuhlilla oli hyvin tärkeä merkitys joulukuusiperinteen leviämisessä Suomessa.

Kuvamuisto kummikoulumme Hoiskon  koulun joulujuhlasta parin vuoden takaa.

Meillä täällä HOISKO CLT:llä kuusi ei kuulu ainoastaan joulunaikaan. Kuusi on puumateriaalina läsnä aivan joka päivä, onhan kuusi HOISKO CLT -elementtien ja niistä rakennettavien kotien ja julkisten rakennusten pääraaka-aine.

Luonto on meille tärkeä asia, ja haluamme metsien säilyvän elinvoimaisina myös tuleville sukupolville. Siksi käyttämämme kuusiraaka-aine hankitaan ainoastaan vastuullisesti ja kestävästi hoidetuista, PEFC-sertifioiduista suomalaisista metsistä.

Mutta miksi KUUSI sopii CLT-rakentamiseen niin hyvin?

Listasimme kuusi kuusen vahvuutta CLT-rakentamisessa:

  • kuusi on kotimainen raaka-aine, jota saadaan kestävästi hoidetuista metsistä
  • kuusi on hienosyinen ja luja rakennusmateriaali
  • kuusi on kosteuskestävyydeltään erinomainen materiaali Suomen vaihteleviin olosuhteisiin
  • kuusi on lämminhenkinen materiaali, jonka voi kokea monilla eri aisteilla
  • kuusi on vaaleansävyinen materiaali, jonka väri säilyy myös aikaa myöten vaaleampana, sillä se ei tummu samalla lailla kuin esimerkiksi vahvasti punertuva mäntypuu
  • kuusen oksat ovat kooltaan pienempiä ja väriltään lähempänä puuainesta kuin männyssä.

Artikkelit aihealueittain

Uutisarkisto

Tarjouspyyntö dynaaminen


    Huom! Liitteiden maksimikoko yhteensä 20 MB. Suurten liitetiedostojen lähettämisessä saattaa kestää 20-30 sekuntia. Klikkaa lähetä-painiketta kerran ja odota kunnes saat ilmoituksen onnistuneesta lähetyksestä.