Uutiset, Yleinen

Suomen suurin massiivipuinen liikuntahalli valmistuu Kuortaneella

Kuortaneen Urheiluopisto rakennuttaa uutta telinevoimisteluhallia, joka on valmistumassa syyskuun loppuun mennessä. Halli on ensimmäinen massiivi-CLT-rakenteinen liikuntahalli Suomessa ja täysin kotimaiset seinäelementit ovat tulleet naapurikunnasta, alajärveläiseltä HOISKOn tehtaalta. Halli on 70 metriä pitkä ja 35 metriä leveä, harjoittelutilaa on yhteensä 2400 m². Käyttövalmiina halli on marraskuussa.

Erityisen Kuortaneen hallista tekee se, että viisikerroksiset puurakenteiset hiotut seinäelementit jäävät molemmin puolin näkyviin, ulkoa siniharmaaksi maalattuna ja sisältä kuultovalkealla käsiteltynä. Seinäelementtien valmistus tehtaan sisätiloissa säästää sekä työmaa-aikaa että suojaa rakennetta rakennusaikaiselta kostumiselta. Lisäksi ristiinliimattu seinäelementtirakenne ei ajan saatossa elä tai painu. Hengitysilma on massiivipuurakennuksessa hyvä ja äänimaailma hiljainen.

Urheiluopiston toimitusjohtaja Jussi Töyrylä kertoo Ilkka-lehdelle materiaalivalinnan saaneen paljon kiitosta. Valinta tehtiin sekä kustannustehokkuuden että ekologisuuden näkökulmista. Töyrylä kuvailee CLT:tä erittäin kilpailukykyiseksi materiaaliksi ja puun tuovan halliin luonnollisen mukavan tunnelman sekä riittävän lämmön. Ekologisuutta lisää katolle asennettavat aurinkopaneelit. Sisällä on myös puurakenteinen yleisöparvi ja niin ikään CLT:stä valmistetut portaat.

Parhaillaan käynnissä ovat sisäsähkötyöt. Hankkeen kustannusarvio on 2,8 milj. euroa.

Lähde: Ilkka-lehti / Karoliina Syrjä 11.9.2019

Artikkelit aihealueittain

Uutisarkisto

Tarjouspyyntö dynaaminen


    Huom! Liitteiden maksimikoko yhteensä 20 MB. Suurten liitetiedostojen lähettämisessä saattaa kestää 20-30 sekuntia. Klikkaa lähetä-painiketta kerran ja odota kunnes saat ilmoituksen onnistuneesta lähetyksestä.