Uutiset, Yleinen

Laukaan Satavuon koulu on Suomen ekologisin koulu – materiaalina HOISKO CLT

 

Lukuvuosi on alkanut ensimmäistä kertaa

nyt myös Laukaan ekokoulunakin tunnetussa Satavuon aluekoulussa. Massiivipuisen HOISKO CLT-rakenteen lisäksi koulun muissakin materiaali- ja palveluvalinnoissa on pitkälle huomioitu ympäristöystävällisyys lähiruokaa ja vähäpäästöistä kuljetusta myöten.

Koulu on suunniteltu sadaksi vuodeksi sadalle oppilaalle. Hyvällä suunnittelulla CLT-rakenne mahdollistaakin sekä terveellisemmän että kustannustehokkaamman tavan rakentaa perinteisiin rakennustapoihin verrattuna.

Kolmen kylän yhdistetty koulu ja päiväkoti oli ensimmäinen HOISKOn suurempi kohde heti tehtaan käynnistymisen jälkeen alkukeväästä 2017.  Muita HOISKOn toimittamia kohteita ovat muun muassa Hukanhaudan päiväkoti Joensuussa, kuntoutuskoti Laulurastas Lapualla, Vaasan innovaatiokeskus ja tulevat Alajärven kehitysvammaisten asumisyksikkö sekä puukerrostalo Konsulintorni Kirkkonummella. HOISKO on myös vahvasti mukana sekä liikuntarakentamisessa että rivitalo- ja omakotirakentamisessa.

Kuva: Yle / Jarkko Riikonen

Linkki Ylen juttuun Satavuon koulusta 24.8.2018

Lisätietoa CLT-rakentamisesta

 

 

Artikkelit aihealueittain

Uutisarkisto

Tarjouspyyntö dynaaminen


    Huom! Liitteiden maksimikoko yhteensä 20 MB. Suurten liitetiedostojen lähettämisessä saattaa kestää 20-30 sekuntia. Klikkaa lähetä-painiketta kerran ja odota kunnes saat ilmoituksen onnistuneesta lähetyksestä.