Uutiset, Yleinen

Laukaan ekokoulu rakentuu HOISKO CLT:stä, Ilkka-lehti 23.3.

 

HOISKOssa tehtiin historiaa,

kun Laukaan ekokouluprojektin ja CLT Finlandin välinen tuotantosopimus vahvistettiin eilen keskiviikkona, kirjoittaa Johanna Heikkilä Ilkka-lehdessä. Tilaus on HOISKOn ensimmäinen julkinen kohde, ja vastaa tuotantomäärältään noin kymmentä omakotitaloa.

Laukaaseen rakentuu kolmen kylän yhteinen koulu, joka tulee noudattamaan ekologisuuden ja kestävän kehityksen periaatetta kaikessa toiminnassaan energianhuollosta lähiruokaan ja -liikenteeseen ja jopa pedagogiseen edelläkävijyyteen asti, valottaa Laukaan kunnan tilapalvelujen Pekka Mikkonen Ilkan artikkelissa. Tiloissa toimii myös päiväkoti. Laukaalaiset halusivat puukoulun ja totesivat HOISKO CLT-massiivipuuelementin olevan täydellinen materiaali ekokouluprojektiin, sillä valinnalla pyritään myös koulun hiilijalanjäljen minimointiin. Myös HOISKOssa iloitaan referenssikohteen korostavan yrityksen tärkeimpiä arvoja terveellisyyttä, turvallisuutta sekä vastuullisuutta.

Vastaava työnjohtaja Pasi Sompasaari NCC:ltä kertoo ulkoseinäelementtien olevan paksuudeltaan 260 mm ja väliseinien 140 mm. Elementit sijoitetaan paikalleen nosturein ja liitetään toisiinsa ruuvein ja pultein. Korkeimmat elementit ovat jopa 12-metrisiä, ja niiden paikalleenasennuksesta Laukaassa vastaa alajärveläinen Rakennusliike M. Ranta. Koulun on suunnitellut arkkitehti SAFA Tero Wéman.

Ensimmäisten elementtien odotetaan olevan paikoillaan ennen pääsiäistä ja tavoitteena on, että kaikki satakunta elementtiä ovat paikoillaan toukokuussa, kertoo Pekka Mikkonen Ilkalle projektin aikataulusta. Kiinteistön vastaanotto tapahtuu huhtikuussa 2018 ja parin kuukauden tuuletusvaiheen jälkeen tilat avataan ensin päiväkotilapsille ja myöhemmin koululaisille.

Projektin etenemistä HOISKOn osalta voit seurata hoisko.fi/ajankohtaista-sivulla, Facebook:ssa sivullamme HOISKO CLT ja Twitterissä seuraamalla @HoiskoClt.

Artikkelit aihealueittain

Uutisarkisto

Tarjouspyyntö dynaaminen


    Huom! Liitteiden maksimikoko yhteensä 20 MB. Suurten liitetiedostojen lähettämisessä saattaa kestää 20-30 sekuntia. Klikkaa lähetä-painiketta kerran ja odota kunnes saat ilmoituksen onnistuneesta lähetyksestä.