Omakotitalot

Kontu-CLT-minitalo tulee rekalla valmiina pihaan

Porvoolainen rakennusliike Carpe Team Oy rakentaa HOISKO CLT:n elementeistä monikäyttöisiä Kontu-minitaloja, joita se toimittaa koko Suomen alueelle. Kymmenen ja 30 neliön moduuleita yhdistelemällä voidaan toteuttaa jopa 50-neliöinen CLT-pienomakotitalo. Carpe Team Oy tarjoaa minitalojen ohella myös rakennus- ja remontointipalveluita 30 vuoden kokemuksella.

Kontu-minitalojen lähtökohtana on monikäyttöisyys ja siirrettävyys. Sama ulkokuori on muokattavissa erilaisiin tarpeisiin. Rakennus voidaan tuoda kotipihaan vain viemäri- ja sähkökytkentöjä vaille valmiina, ja se voidaan myöhemmin siirtää paikasta toiseen, jos tarve muuttuu. CLT sopii lujuutensa ja taipumattomuutensa takia siirrettävyyteen hyvin.

Kaunista ja kompaktia.

Nopea ja sujuva toimitus

Yrittäjä Kari Karjalainen toteutti ideansa ensin perinteisenä puurakentamisena. Jotta rakennus kesti kuljetuksen, rakenne vaati tueksi metallikehikon. Kun hän tutustui lujaan ja taipumattomaan HOISKO CLT:hen, materiaali vaihtui ja rakentaminen ja kuljettaminen yksinkertaistuivat.

Kontu-talot kootaan HOISKO CLT:n elementeistä Carpe Teamin tehtaalla. HOISKO CLT pystyy toimittamaan Kontu-minitalojen elementit valmistajalle hyvinkin nopeasti. Niiden piirustukset ovat tehtaalla valmiina, jolloin pienet projektit pystytään toteuttamaan sujuvasti isompien tuotantojen välissä.

 

CLT-mökin voi jättää huoletta kylmäksi talven ajaksi

Asiakkaat ovat nähneet Kontu-minitalon monikäyttöisyyden. Sitä on hankittu asumista, työntekoa ja vapaa-ajanviettoa varten, saunaksi ja jopa pieneksi musiikkistudioksi.

– Asiakkaat arvostavat valmiissa minitalossa helppoutta ja myös sitä, että rakennuksen lopullinen hinta on selvillä alusta asti eikä kustannuksiin tule yllätyksiä projektin edetessä, sanoo Karjalainen.

Kontu-CLT-minitalon lämmitysmuotona ovat lattialämmitys ja suorasähköpatterit. Lämmitykseksi sopivat hyvin myös ilmalämpöpumppu ja takka.

CLT on hengittävyydestään huolimatta tiivis rakenne, joka pitää lämmön hyvin. Toisaalta hengittävänä ja muovittomana rakenteena CLT-talon voi jättää myös kylmäksi vaikkapa talven ajaksi ilman homehtumisvaaraa.

Minitaloa on hankittu asumista, työntekoa ja vapaa-ajanviettoa varten, saunaksi ja jopa pieneksi musiikkistudioksi.

CLT-moduuleista valmis, pieni omakotitalo

Isompaa, 30 neliön Kontu-minitaloa hankitaan myös pysyvään asumiseen yksinään ja lisämoduuleilla jatkettuna. Moduuleiden yhdistäminen isommiksi kokonaisuuksiksi on helppoa, sillä ikkunat on suunniteltu niin, että ne muuntuvat oviaukoksi toiseen moduuliin.

– Moni suomalainen arvostaa omakotitaloa hankkiessaankin nykyään kompaktia kokoa ja harkittuja neliöitä. Kaupungit ovat vastanneet tähän kaavoittamalla pienten omakotitalojen tontteja, sanoo Karjalainen.

Konnun rinnalle on syntynyt uusi tulokas, Kloss-minimökki, yhteistyönä André Bottenstockin kanssa. Yhdeksänneliöistä, hiilineutraalia mökkiä on saatavissa neljässä eri mallissa: kaksi sisustettua, yksi sisustamaton sekä saunamalli.

Sisustuksessakin ideana on monikäyttöisyys: esimerkiksi kahden hengen sänky muokkautuu työpöydäksi.

Artikkelit aihealueittain

Uutisarkisto

Tarjouspyyntö dynaaminen


    Huom! Liitteiden maksimikoko yhteensä 20 MB. Suurten liitetiedostojen lähettämisessä saattaa kestää 20-30 sekuntia. Klikkaa lähetä-painiketta kerran ja odota kunnes saat ilmoituksen onnistuneesta lähetyksestä.