Omakotitalot, Rakennusliikkeet, Vapaa-ajan asunnot

Kotilehto – valmiita minitaloja ja saunoja CLT:stä

Vaikka CLT:stä pystyy rakenteellisesti rakentamaan suuria, arkkitehtonisilta ominaisuuksiltaan vaativia julkisia kohteita, se soveltuu todella hyvin myös erilaisiin pienempiin rakennuksiin. Siitä mainio esimerkki ovat Kotilehdon yksilölliset massiivipuurakennukset. Kotilehdon toiminnasta huokuu rakkaus puurakentamiseen.

Kun CLT:n valmistusta käynnistettiin Suomessa, Jaakko Sukarin kiinnostus heräsi. Hän näki, että materiaali oli tullut jäädäkseen ja se on niin mainio, että siitä on syytä lähteä kehittämään jotain. Yhteistyökumppani löytyi HOISKOsta.

Kotilehto tarjoaa lisätilaa kaipaaville CLT:stä valmistettavien vapaa-ajan asuntojen, saunojen ja muiden piharakennusten malliston. Rakennukset ovat muunneltavissa ja räätälöitävissä asiakkaan toiveiden mukaan. Etätöiden lisääntyminen on kasvattanut tällaisten lisätilojen suosiota.

Kotilehdon malliston nimet tulevat Sukarin suvun miehiltä. Paavo, Ilmo ja Jussi ovat monikäyttöisiä vapaa-ajan asuntoja, Samuel, Kaino ja Taisto saunarakennuksia. Asiakkaan piirustusten mukaan onnistuu isompienkin rakennusten toteutus. Kysyntää onkin yhä enemmän myös vähän isommilla kokonaisuuksilla. Toimituksen valmiusaste on valittavissa. Minimissään se on ”säältä suojaan”, mutta avaimet käteen -toimitukset ovat suosiossa.

Kotilehto toimii Teuvalla ja toimittaa rakennuksia koko Suomen alueelle.

Kumppanit vaihtamassa kuulumisia. Vasemmalta HOISKO CLT:n Tero Yli-Sikkilä, Kotilehdon Aarno Rintala ja Jaakko Sukari sekä Jukka Matti-Tuuri HOISKOsta.

CLT-mökkien kysyntä kasvaa kohisten

CLT-mökkien kysyntä on ollut niin kovassa kasvussa, että yritys on kasvanut sen mukana. Yhden miehen yritys tuplasi henkilöstömääränsä tänä vuonna, kun mukaan tuli toinen käsipari, Aarno Rintala.

–Uskomme ja myöskin tämän hetken markkina näyttää siltä, että CLT:n kysyntä tulee lisääntymään entisestään, Sukari sanoo.

– CLT on mielenkiintoinen materiaali, joka mahdollistaa monenlaista muotoa ja rakentamista ja josta saa näyttävää, kaunista jälkeä, sanoo Rintala.

 

CLT mahdollistaa mökin modernin ulkonäön

Moni haluaa nykyään suuren sijasta pientä, kompaktia ja käytännöllistä. Vapaa-ajan asumisessa satsataan järkeviin ja käytännöllisiin sisätiloihin, joista toiminnat laajenevat paljolti ulos. Kotilehto-mallisto vastaa näihin toiveisiin. Esimerkiksi 20-neliöinen Paavo tarjoaa parvensa kera makuutilat 4–6-henkiselle perheelle. Pieneen tilaan on mahdutettu kaikki oleellinen keittiöstä vessaan.

Mallisto osoittaa, miten monenlaiseen tyyliin ja ratkaisuun CLT taipuu yksinkertaisessakin pohjassa. Useissa malleissa hyödynnetäänkin isoja ikkunapintoja, jotka tuovat sisään valon ja luonnon. Esimerkiksi Samuel-saunarakennuksen etuseinä on kokonaan lasia.

Ministi kaunista CLT:stä.

CLT on vastuullinen ja ekologinen materiaali

Iso asia CLT:ssä on Sukarin mielestä rakentamisen helppous ja mahdollisuus moderniin ilmeeseen.

– Elementissä on valmiina sekä ulko- että sisäpinta. Tukeva, elämätön rakenne tekee rakentamisesta siinäkin mielessä helppoa, että esimerkiksi painumavaroja ei tarvitse jättää, hän sanoo.

Sukari ja Rintala arvostavat massiivipuuelementin kauniin pelkistettyä ulkonäköä, materiaalista huokuvaa korkeaa laatua, ekologisuutta ja vastuullisuutta. Näidenkin yläpuolelle nousee terveellisyys. Se tulee sekä massiivipuun ominaisuuksista että materiaalin vähäpäästöisyydestä, jonka takaa HOISKO CLT –elementin M1-tunnus.

He haluavatkin tarjota asiakkailleen mahdollisuuden tällaisten tärkeiden arvojen mukaiseen rakentamiseen.

 

Kaikki hyötykäyttöön

Etätyöaika on lisännyt pienten piharakennusten kysyntää.

Keskeinen osa ekologisuutta on se, että CLT:n valmistuksessa materiaali voidaan hyödyntää täysin sekä jatkojalosteina että puruna, eikä hävikkiä synny käytännössä lainkaan. Kotilehto hyödyntää itse rakennusten aukkopaloja esimerkiksi lauteissa.

Sukari muistuttaa, että tärkeää on käyttää pintakäsittelyssä puupinnalle tarkoitettuja, hengittäviä käsittelyaineita.

– CLT:lle sopivat samat käsittelyt kuin hirrelle.

Artikkelit aihealueittain

Uutisarkisto

Tarjouspyyntö dynaaminen


    Huom! Liitteiden maksimikoko yhteensä 20 MB. Suurten liitetiedostojen lähettämisessä saattaa kestää 20-30 sekuntia. Klikkaa lähetä-painiketta kerran ja odota kunnes saat ilmoituksen onnistuneesta lähetyksestä.