Omakotitalot

HOISKO CLT toimitti elementit Lohjan Asuntomessujen näyttävään oheiskohteeseen

HOISKO CLT:llä on tänäkin vuonna työstetty elementtejä asumisen päätapahtumaan eli Lohjan Asuntomessuille. Yksi 9.7.–8.8. järjestettävien messujen näyttävimmistä kohteista on nimittäin oheiskohde Kisakallion urheiluopiston alueella. Se on modernia arkkitehtuuria edustava, hulppea ja persoonallinen CLT-loma-asunto Villa Lippa Kisakallio.

Villan on toteuttanut yhteistyökumppanimme, massiivipuurakentamisen uranuurtaja Finnlog.

Kisakallio sijaitsee noin kymmenen minuutin matkan päässä varsinaiselta asuntomessualueelta.

Messuvieraan on lupa odottaa Villa Lipalta paljon jo siksi, että viime vuoden Asuntomessuilla Finnlogin CLT:stä toteuttama omakotitalo Hetena oli yksi messuvieraiden suosikeista, joka palkittiin monilla tunnustuksilla.

Näyttävää ja erikoista

Lohjan Asuntomessujen oheiskohteessa Finnlog pääsee jälleen osoittamaan osaamisensa persoonallisten ja haastavien rakennusten toteuttajana. Samalla se tekee tutuksi massiivipuulevystä rakentamisen monipuolisia mahdollisuuksia.

Kohde on viisihenkisen perheen korkeatasoinen ja moderni vapaa-ajanasunto, jota tullaan myös vuokraamaan kokous- ja lomailukäyttöön.

– Villa Lippa on persoonallinen ja näyttävä villa, johon on satsattu ja josta löytyy monia erikoisuuksia. Materiaalivalinnoissa ei ole säästelty, kertoo Finnlogin toimitusjohtaja Alar Anton.

CLT:n painumattomuus antaa mahdollisuuksia

Rakennuksessa yhdistyvät ekologinen rakennusmateriaali ja moderni arkkitehtuuri. Talon modulaarinen rakenne ja eri suuntiin kaltevat kattorakenteet antavat sille persoonallisen ilmeen.

Neliöitä talossa on 165. Se pitää sisällään neljä makuuhuonetta, ison olohuoneen ja saunaosaston sekä ylellisen terassipihan uima-altaineen. Isot lasipinnat tuovat sisälle upean maiseman Lohjanjärvelle.

CLT on Alar Antonin mukaan rakennusmateriaalina kohteessa paras mahdollinen erityisesti isojen lasipintojen takia, koska massiivipuulevy on painumaton rakenne.

Talon erikoisuuksiin kuuluu sinkattu, konesaumattu peltikatto ja lehtikuusesta tehty, rautavitrillillä käsitelty ulkolaudoitus.

Vastaavana arkkitehtinä on Finnlogin Liis Sagadi. Sisustuksen on suunnitellut Heli Virtanen Iloa360 Oy:stä.

Villa Lippa on ensimmäinen uudenlaiseen vapaa-ajan asumiseen valmistuvista näyttävistä huviloista, joita tullaan rakentamaan Kisakallion alueelle tämän ja ensi vuoden aikana. Kisakallio on valinnut kohteidensa toteuttajaksi Finnlogin.

 

 

Viime vuoden CLT-messutalo räjäytti kysynnän

Massiivipuurakentaja Finnlog on todistanut aitiopaikalta CLT:n nousua omakotitalorakentamisessa. Yritys on toteuttanut yksilöllisiä omakotitaloja massiivipuusta jo 2000-luvun alkupuolelta, ensin hirrestä. CLT tuli rinnalle joitakin vuosia sitten. Nyt CLT-talojen kysyntä on lähtenyt liitoon.

– Niiden osuus myynnistämme hyppäsi vuonna 2020 kymmenestä 50 prosenttiin, kertoo Anton.

Kysyntä räjähti Tuusulan Asuntomessujen Hetenasta, josta myös käynnistyi yhteistyö HOISKOn kanssa.

Hetena äänestettiin Tuusulan Asuntomessuilla toiseksi sekä Paras talo että Paras virtuaalikierros -äänestyksissä ja se voitti pihaäänestyksen. Työtehoseuran ja Ympäristöministeriön raati arvioi kohteen ekologisuudeltaan ja toiminnallisuudeltaan yhdeksi messujen parhaista taloista. Hetena oli myös Vuoden 2020 Puupalkinto -ehdokkaana.

Alar Anton arvostaa massiivipuussa ympäristöystävällisyyttä, luonnollisuutta, energiatehokkuutta ja modernia ulkonäköä.  CLT:n valtteja ovat myös rakentamisen nopeus ja vaivattomuus.

– CLT:n yksi keskeinen etu on painumattomuus. Se on viime vuosien aikana saanut alalla ison merkityksen, hän sanoo.

Villa Lippa on avoinna messujen ajan joka päivä klo 10–18. Kohteeseen pääsee samalla lipulla kuin asuntomessualueelle.

Artikkelit aihealueittain

Uutisarkisto

Tarjouspyyntö dynaaminen


    Huom! Liitteiden maksimikoko yhteensä 20 MB. Suurten liitetiedostojen lähettämisessä saattaa kestää 20-30 sekuntia. Klikkaa lähetä-painiketta kerran ja odota kunnes saat ilmoituksen onnistuneesta lähetyksestä.