Omakotitalot, Vapaa-ajan asunnot

HOISKO CLT -elementeistä valmistettuja minitaloja hankitaan nyt etätyötiloiksi ja lisäneliöiksi

Poikkeusvuosi on saanut ihmiset satsaamaan pihapiirin rakennuksiin. Uusi ilmiö on erillisen lisärakennuksen hankkiminen etätyötilaksi ja kotitoimistoksi.

HOISKO CLT:n yhteistyökumppaneiden valmiit mutta muunneltavat minitalot vastaavat tähän tarpeeseen. Vaikka CLT mielletään omakotitalojen ja isojen kohteiden materiaaliksi, se antaa aivan uudenlaisia mahdollisuuksia myös erilaisten minitalojen ja saunojen toteuttamiseen.

Carpe Teamin Kontu-minitalot ja Kotilehdon vapaa-ajanasunnot ovat molemmat valmiita mutta toiveiden mukaan muunneltavia lisätilaratkaisuja CLT:stä moneen tarpeeseen. Molemmilta on saatavissa myös saunoja.

 

Kotilehdolta valmiita vapaa-ajan rakennuksia ja saunoja CLT:stä

Kun CLT:n valmistusta käynnistettiin Suomessa, Jaakko Sukarin kiinnostus heräsi. Hän näki, että materiaali oli tullut jäädäkseen ja se on niin mainio, että siitä on syytä lähteä kehittämään jotain. Yhteistyökumppani löytyi HOISKOsta.

Kotilehto tarjoaa lisätilaa kaipaaville CLT:stä valmistettavien vapaa-ajan asuntojen, saunojen ja muiden piharakennusten malliston. Rakennukset ovat muunneltavissa asiakkaan toiveiden mukaan.

Toimituksen valmiusaste on valittavissa. Minimissään se on ”säältä suojaan”, mutta avaimet käteen -toimitukset ovat suosiossa.

CLT mahdollistaa mökin modernin ulkonäön

Malliston nimet tulevat Sukarin suvun miehiltä. Paavo, Ilmo ja Jussi ovat monikäyttöisiä vapaa-ajan asuntoja, Samuel, Kaino ja Taisto saunarakennuksia. Mallisto osoittaa, miten monenlaiseen tyyliin ja ratkaisuun CLT taipuu yksinkertaisessakin pohjassa. Useissa malleissa hyödynnetäänkin isoja ikkunapintoja, jotka tuovat sisään valon ja luonnon. Esimerkiksi Samuel-saunarakennuksen etuseinä on kokonaan lasia.

Iso asia CLT:ssä on Sukarin mielestä rakentamisen helppous ja mahdollisuus moderniin ilmeeseen.

– CLT-elementissä on valmiina sekä ulko- että sisäpinta. Tukeva, elämätön rakenne tekee rakentamisesta siinäkin mielessä helppoa, että esimerkiksi painumavaroja ei tarvitse jättää, hän sanoo.

CLT-valmismökeissä on käytännölliset neliöt

Moni haluaa nykyään suuren sijasta pientä, kompaktia ja käytännöllistä. Vapaa-ajan asumisessa satsataan järkeviin ja käytännöllisiin sisätiloihin, joista toiminnat laajenevat paljolti ulos. Kotilehto-mallisto vastaa näihin toiveisiin. Esimerkiksi 20-neliöinen Paavo tarjoaa parvensa kera makuutilat 4-6-henkiselle perheelle. Pieneen tilaan on mahdutettu kaikki oleellinen keittiöstä vessaan.

Sukarin yhden miehen yritys toteuttaa vapaa-ajan rakennuksia ja omakotitaloja myös malliston ulkopuolelta asiakkaan toiveiden mukaisesti räätälöitynä.

Kotilehto hyödyntää rakennusten aukkopaloja esimerkiksi lauteissa. Niiden valmistamisessa yhteistyökumppanina on nuorten taitajien 4H-yritys Mööpeli.

 

Kontu-CLT-minitalo tulee rekalla valmiina pihaan

Carpe Team Oy rakentaa HOISKO CLT:n elementeistä monikäyttöisiä Kontu-minitaloja. Kymmenen ja 30 neliön moduuleita yhdistelemällä voidaan toteuttaa jopa 50-neliöinen CLT-pienomakotitalo.

Kontu-minitalojen lähtökohtana ovat monikäyttöisyys ja siirrettävyys. Sama ulkokuori on muokattavissa erilaisiin tarpeisiin. Rakennus voidaan tuoda kotipihaan vain viemäri- ja sähkökytkentöjä vaille valmiina, ja se voidaan myöhemmin siirtää paikasta toiseen, jos tarve muuttuu.

CLT sopii lujuutensa ja taipumattomuutensa takia siirrettävyyteen hyvin.

Yrittäjä Kari Karjalainen toteutti ideansa ensin perinteisenä puurakentamisena. Jotta rakennus kesti kuljetuksen, rakenne vaati tueksi metallikehikon. Kun hän tutustui lujaan ja taipumattomaan HOISKO CLT:hen, materiaali vaihtui ja rakentaminen ja kuljettaminen yksinkertaistuivat.

 

CLT-mökin voi jättää huoletta kylmäksi talven ajaksi

HOISKO CLT -elementistä rakennettu Kontu-minitalo nostetaan rekasta perustuksille.
HOISKO CLT -elementistä rakennettu Kontu-minitalo nostetaan rekasta perustuksille.

Asiakkaat ovat nähneet Kontu-minitalon monikäyttöisyyden. Sitä on hankittu asumista, työntekoa ja vapaa-ajanviettoa varten, saunaksi ja jopa pieneksi musiikkistudioksi.

– Asiakkaat arvostavat valmiissa minitalossa helppoutta ja myös sitä, että rakennuksen lopullinen hinta on selvillä alusta asti eikä kustannuksiin tule yllätyksiä projektin edetessä, sanoo Karjalainen.

Kontu-CLT-minitalon lämmitysmuotona ovat lattialämmitys ja suorasähköpatterit. Lämmitykseksi sopivat hyvin myös Ilmalämpöpumppu ja takka.

CLT on hengittävyydestään huolimatta tiivis rakenne, joka pitää lämmön hyvin. Toisaalta hengittävänä ja muovittomana rakenteena CLT-talon voi jättää myös kylmäksi vaikkapa talven ajaksi ilman homehtumisvaaraa.

 

CLT-moduuleista valmis, pieni omakotitalo

Isompaa, 30 neliön Kontu-minitaloa hankitaan myös pysyvään asumiseen yksinään ja lisämoduuleilla jatkettuna. Moduuleiden yhdistäminen isommiksi kokonaisuuksiksi on helppoa, sillä ikkunat on suunniteltu niin, että ne muuntuvat oviaukoksi toiseen moduuliin.

HOISKO CLT -elementistä rakennettu valmis minitalo Kontu sisältä.
Valmis minitalo Kontu sisältä.

– Moni suomalainen arvostaa omakotitaloa hankkiessaankin nykyään kompaktia kokoa ja harkittuja neliöitä. Kaupungit ovat vastanneet tähän kaavoittamalla pienten omakotitalojen tontteja, sanoo Karjalainen.

Konnun rinnalle on syntynyt uusi tulokas, Kloss-minimökki, yhteistyönä André Bottenstockin kanssa. Yhdeksänneliöistä, hiilineutraalia mökkiä on saatavissa neljässä eri mallissa: kaksi sisustettua, yksi sisustamaton sekä saunamalli.

Sisustuksessakin ideana on monikäyttöisyys: esimerkiksi kahden hengen sänky muokkautuu työpöydäksi.

 

Sujuva valmistusprosessi takaa CLT-minitalon nopean toimituksen

HOISKO CLT pystyy toimittamaan Kontu– ja Kotilehto -elementit minitalojen valmistajille hyvinkin nopeasti, sillä yhteistyökumppaneiden piirustukset ovat tehtaalla valmiina, jolloin pienet projektit pystytään toteuttamaan sujuvasti isompien tuotantojen välissä.

– Minun näkökulmastani tämä toimii niin, että kun olen tehnyt kaupat asiakkaan kanssa, painan vain nappia, ja HOISKO CLT ottaa elementit valmistukseen, kuvaa Jaakko Sukari.

Jos helposti valmiit lisäneliöt terveellisestä ja hengittävästä kotimaisesta CLT-elementistä kiinnostavat, otathan yhteyttä yhteistyökumppaneihimme Carpe Teamiin ja Kotilehtoon.

Katso videolta, kuinka Kontu-minitalo toimitetaan ja asennetaan.

Artikkelit aihealueittain

Uutisarkisto

Tarjouspyyntö dynaaminen


    Huom! Liitteiden maksimikoko yhteensä 20 MB. Suurten liitetiedostojen lähettämisessä saattaa kestää 20-30 sekuntia. Klikkaa lähetä-painiketta kerran ja odota kunnes saat ilmoituksen onnistuneesta lähetyksestä.