Omakotitalot, Rakennusliikkeet

Stedox kehitti helppokäyttöisen asennustuen CLT-elementeille

Miten seinäelementtien asennuksen voisi tehdä helpommin, nopeammin ja turvallisemmin? Kysymys alkoi pyöriä Markus Sundströmin mielessä hänen asentaessaan elementtejä rakennustyömailla kymmenisen vuotta sitten.

Siitä alkoi kehitystyö. Ensin syntyi Stedox eli uusi menetelmä betonielementtien asentamiseen, sitten Stedox Support -puuelementtien asennustuki, jonka puurakentajat ovat ottaneet nopeasti omakseen.

Stedox Support -asennustuki on helppokäyttöinen ja turvallinen metallituki, jonka pituus on säädettävissä kohteen mukaan. Tukien kiinnittäminen on nopeaa, käyttö turvallista ja elementin säätäminen tarkasti paikoilleen helppoa.

Asennustuki on kehitetty juuri puurakentamisen tarpeita silmällä pitäen. CLT-elementtien asentamiselle se merkitseekin suurta parannusta aiempiin menetelmiin verrattuna.

Säädettävä asennustuki on helppo kiinnittää CLT-elementtiin

Puuelementtien asennusvaiheessa ei perinteisesti ole voinut välttyä tukirakennelmien ruuvaamiselta kiinni seiniin. Tavallisessa omakotitalossakin korjattavia ruuvinreikiä tulee runsaasti.

Stedox Support -asennustuen kääntyvät kiinnityspäät mahdollistavat tuen kiinnittämisen elementin näkymättömiin jääviin osiin, esimerkiksi ikkuna-aukkojen reunoihin tai elementin ylälaitaan. Tällöin näkyviin jääviin osiin ei jää reiän reikää, eikä asennustyön päätteeksi ole edessä työlästä ja hankalaa reikien korjaamista. Siitä eroon pääseminen tarkoittaa huomattavaa ajan ja rahan säästöä.

Samalla säästytään siltä harmilta, että uutta pintaa on rikottava ja paikattava. Nyt ensimmäiset reiät, joita seiniin tehdään, tulevat luultavasti tauluja ripustettaessa.

CLT-elementin mittatarkka asemointi on asennustuella helppoa

Stedox Support -asennustukia on kahta kokoa. Pienempi on säädettävissä 2–3 metrin pituiseksi, pidempi 3–5 metrin mittaan. Tuki on kevyt, pienempi yhdeksän ja suurempi 16 kilon painoinen. Silti sillä saadaan elementille vahva ja varma tuki.

Asennustuet on nopea ruuvata paikoilleen valmiiksi rei’ítettyjen, metallisten päätylevyjen avulla. Päätylevyn 14 reikää helpottavat sopivan paikan löytämistä ruuville.

– Se, miten tiheästi tukia tarvitaan, riippuu elementin koosta ja painosta, sanoo Stedoxin toimitusjohtaja ja myyntipäällikkö Jimmy Sundström.

Seinä on helppo asemoida mittatarkasti, ja elementtien suoristaminenkin on tarvittaessa helppoa. Karkeasäätö tehdään tuen kiinnitysvaiheessa lukitsemalla pituus sokalla sopivaan mittaan. Putki on rei’ítetty sitä varten kymmenen sentin välein. Hienosäätö tehdään sen jälkeen tankoa kahvasta kiertämällä. Näin päästään helposti ja nopeasti hyvin tarkkaan lopputulokseen.

Kiertotangossa oleva stoppari takaa turvallisuuden. Seinä ei voi kaatua.

Katso videolta, kuinka Stedox Support -asennustuki toimii CLT-elementtien asennuksessa.

HOISKO CLT suosittelee Stedox Support -asennustukia asiakkailleen

Hoisko CLT:llä Stedox Support -asennustuki on todettu toimivaksi, tehokkaaksi ja turvalliseksi tavaksi asentaa CLT-elementit. Ennen kaikkea se, ettei CLT-pintaa tarvitse vahingoittaa, tekee Stedoxin tukijärjestelmästä todella hyödyllisen. Koska koemme, että Stedoxin asennustuesta on suuri apu CLT-asentajille, suosittelemme Support-tukia kaikille asiakkaillemme.

Asennustukea vuokraavat Ramirent ja Skanska ympäri Suomen edullisesti. Pietarsaaressa tuki on lisäksi vuokrattavana V-Liftillä.

– Stedoxit on myös mahdollista ostaa suoraan meiltä, kertoo Jimmy Sundström.

Asennustuen pitkän käyttöiän takaa kaksinkertainen ruostesuojaus. Elementtien tuennan lisäksi Stedox Support -tukea voidaan käyttää myös pitkänä ruuvipuristimena.

Artikkelit aihealueittain

Uutisarkisto

Tarjouspyyntö dynaaminen


    Huom! Liitteiden maksimikoko yhteensä 20 MB. Suurten liitetiedostojen lähettämisessä saattaa kestää 20-30 sekuntia. Klikkaa lähetä-painiketta kerran ja odota kunnes saat ilmoituksen onnistuneesta lähetyksestä.