Massiivipuinen päiväkoti CLT:stä päiväkoti Metsätähti, Daghemmet Skogsstjärnan

Metsätähden päiväkodin 2700 neliötä pitävät sisällään tilat kymmenelle päiväkotiryhmälle. Ilmastoystävällisyys ja kestävän kehityksen mukainen rakentaminen ovat Porvoon kaupungin linjauksia, jotka puolsivat CLT:n valintaa rakennusmateriaalina jo päiväkodin suunnittelun alkuvaiheessa.

U:n mallisen rakennuksen keskiosassa on suojaisa atriumpiha. Modulaarisuus, suoralinjaisuus ja isojen lasipintojen käyttö ovat olleet tämän kaksikerroksisen rakennuksen suunnittelun lähtökohtia. Yhteiset tilat on suunniteltu niin, että kaikilla ryhmillä on lyhyt matka joka paikkaan.

Päiväkodin käyttäjiltä modulaarinen solurakenne on saanut kiitosta siitä, että vaikka kyseessä on suuri yksikkö, rakennus on hyvin kodikas. Henkilöstö ja käyttäjät ovat ylistäneet muun muassa CLT:n kauneutta, viihtyisyyttä ja valoisuutta. Hyvä sisäilma ja aiempaa hiljaisempi äänimaailma on myös pantu merkille Metsätähdessä.

Toimituksen sisältö: ulkoseinät ja muut CLT-rakenteet
Tekniset tiedot: 260-millinen HOISKO CLT ulkoseinissä
Sijainti: Porvoo
Valmistumisvuosi: 2021
Rakentaja: Rakennusliike Kalevi Suntio Oy
Suunnittelu: Arkkitehtitoimisto Perko Oy

Muuta:
Metsätähden päiväkoti on myös koulutusmatkailukohde, jossa esitellään suomalaista osaamista niin kansainvälisille kuin kotimaisille koulutus- ja asiantuntijavieraille.
Voit tutustua kohteen virtuaaliesittelyyn Edutech-tuotteista elinvoimaa matkailuun -hankkeen kotisivuilta.

KUVAT: JANI JUNTIKKA

Lue lisää käyttäjien kokemuksista.

Tarjouspyyntö dynaaminen


    Huom! Liitteiden maksimikoko yhteensä 20 MB. Suurten liitetiedostojen lähettämisessä saattaa kestää 20-30 sekuntia. Klikkaa lähetä-painiketta kerran ja odota kunnes saat ilmoituksen onnistuneesta lähetyksestä.