Massiivipuinen päiväkoti CLT:stä, Hukanhaudan päiväkoti

Joensuun kaupungin Tilakeskus valitsi Hukanhaudan päiväkodin rakennusmateriaaliksi CLT:n, joka tukee kaupungin puurakentamisen strategiaa. Vuonna 2018 valmistunut 150 lapsen päiväkoti oli ensimmäisiä CLT:stä rakennettuja päiväkoteja Suomessa. Yhteistyökumppanina hankkeessa oli Karelia-ammattikorkeakoulu, joka on tehnyt projektin yhteydessä laajaa puurakentamisen alaa edistävää tutkimusta ja tuottanut CLT-rakentamiseen liittyvää opetusmateriaalia.

Toimituksen sisältö: ulkoseinät ja kantavat väliseinät
Tekniset tiedot:100-millinen HOISKO CLT ulkoseinissä ja kantavissa väliseinissä. Rakennuksen koko 1900 neliötä; tila jaettu seitsemään osastoon.
Sijainti: Joensuu
Valmistumisvuosi: 2018
Rakentaja: Rakennustoimisto K. Tervo Oy; suunnittelu: arkkitehtisuunnittelija Paavo Nuutinen

Muuta: Suurimmat elementit ovat 12 metrin pituisia. Rakennuksen paloluokka on P3, joka mahdollistaa kantavina väliseininä käytettävien CLT-elementtien pinnan jättämisen näkyviin. Näin voidaan hyödyntää myös elementin visuaalisia ominaisuuksia.

Yksi hankkeeseen liittyvä tutkimus on kosteus- ja lämpöteknisen toiminnan seuranta, jota varten rakennukseen on asennettu antureita.

Tarjouspyyntö dynaaminen


    Huom! Liitteiden maksimikoko yhteensä 20 MB. Suurten liitetiedostojen lähettämisessä saattaa kestää 20-30 sekuntia. Klikkaa lähetä-painiketta kerran ja odota kunnes saat ilmoituksen onnistuneesta lähetyksestä.